Onze kliniek

Maak een rondleiding in onze dierenkliniek

De kliniek met een groen hart.

Bij Dierenkliniek De Waalsprong is excellente zorg voor dieren een vanzelfsprekendheid en staat altijd voorop. Daarnaast willen we ook benadrukken dat een duurzame en milieuverantwoorde bedrijfsvoering voor ons ook erg belangrijk is. Want wat moet een ‘dier’ zonder ‘natuur’? Het fundament van een duurzame onderneming wordt gelegd met de bouw.

Dierenkliniek De Waalsprong maakt gebruik van de welbekende zonnepanelen. Voor de verlichting is gekozen veel glaswerk in het gebouw zelf te gebruiken. Bovendien is de kliniek voorzien van LED verlichting, wat een zeer efficiënte lichtbron is.
Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige en zuinige verdeling van de warmte over het pand.
Daarnaast gebruikt de kliniek een warmtepompsysteem. Dit systeem haalt warmte met een warmtewisselaar uit onuitputtelijke bronnen als lucht, bodem of grondwater. Het rendement is hoog, waardoor nauwelijks fossiele brandstof nodig is. En daarmee blijft de milieubelasting laag.

Afsluitend kan worden vermeld dat de kliniek gebruik maakt van warmteterugwinning. Dit gebruikt de warme lucht die het pand verlaat, om de koude lucht die het pand binnenkomt te verwarmen. Kortom de energie die is gebruikt om de lucht op te warmen wordt zo hergebruikt. Hierdoor gaat er nauwelijks warmte verloren.

Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de kliniek energie neutraal kan functioneren.

Klik op de foto om een virtuele tour door onze kliniek te nemen.

Doorzoek de website