Diensten

Wij hebben veel specialismen onder één dak!

Chirurgie

Dierenkliniek de waalsprong heeft de kennis en kunde in huis om allerlei operaties uit te voeren. Tevens beschikken wij over goede apparatuur om uw huisdier tijdens de operatie in de gaten te houden. Er wordt voor de narcose gebruik gemaakt van injectieanesthesie in combinatie met gasanesthesie. Eerst wordt er een middel via de spier of via een infuus rechtstreeks in een bloedvat ingebracht. Vervolgens wordt er een buisje (tube) in de luchtpijp gebracht waardoor het dier een mengsel van zuurstof en narcosegas toegediend krijgt. Op deze manier kan voor ieder dier precies de benodigde hoeveelheid narcose worden toegediend.

Om de veiligheid van de narcose te waarborgen is uitgebreide bewakingsapparatuur aanwezig. Aan het einde van de operatie wordt uw huisdier naar de opname gebracht om daar wakker te worden. Ademhaling, pols, temperatuur en reflexen worden zowel tijdens de operatie als daarna voortdurend gecontroleerd. Kleinere dieren kunnen door de narcose sterk zijn afgekoeld. Zij worden in een verwarmd hok geplaatst. Grotere dieren liggen op een verwarmde vloer waardoor een snel en voorspoedig herstel van de narcose wordt bevorderd.

Moet uw dier operatief behandeld worden dan duurt dit meestal een dag. U kunt uw dier in de ochtend brengen en aan het eind van de middag kunt u uw dier weer komen ophalen. Bij het ophalen krijgt u een brief mee waarin staat waar u op moet letten en wanneer u op controle kan komen.

Chirurgie - Dierenkliniek de Waalsprong

Dierenkliniek de Waalsprong

Carbatinastraat 13
6515 GM Nijmegen(Oosterhout)
Gelegen tussen Elst en Lent
024 - 303 11 01

Doorzoek de website