024 - 303 11 01      06-205 708 85    info@dierenkliniekdewaalsprong.nl

Diensten

Wij hebben veel specialisme onder één dak!

Preventie

De meeste mensen denken pas aan de dierenarts als het dier ziek is. Maar het is natuurlijk het beste om te voorkomen dat uw dier ziek wordt. Juist hierin kan de dierenarts u uitstekend helpen. Punten waaraan u kunt denken:

-    Het geven van de juiste voeding . Ieder dier heeft hierin zijn specifieke behoeftes en dus bijpassende voeding nodig.
-    Uw hond, kat en/of konijn ieder jaar te laten nakijken en om ziektes te voorkomen te laten enten.
-    Uw dier vrij houden van wormen, vlooien, teken en andere parasieten. Let erop dat, wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland, uw dier door parasieten vervelende ziektes kan oplopen.
-    Indien mogelijk uw hond, kat of konijn op jonge leeftijd steriliseren en in sommige gevallen te castreren om ziektes als suikerziekte, baarmoederontsteking, melkkliertumoren te voorkomen.
-    Wanneer uw dier ouder wordt een bloedonderzoek te doen om te kijken of alle organen nog goed functioneren.

Mocht er dan iets afwijkends gevonden worden dan weet u dat voordat uw huisdier er ziek van wordt. Meestal kan er dan in een vroeg stadium al ingegrepen worden. Hiervoor hebben we een speciaal ouderen hond/kat consult.

Dit zijn allemaal voorbeelden van preventieve zorg. Waar we steeds meer over weten en ook steeds belangrijker wordt. Kortom voorkomen is beter dan genezen.

preventie

Dierenkliniek de Waalsprong

Carbatinastraat 13
6515 GM Nijmegen(Oosterhout)
Gelegen tussen Elst en Lent
024 - 303 11 01

Doorzoek de website