Diensten

Wij hebben veel specialisme onder één dak!

Röntgen

Een röntgenapparaat kan met behulp van röntgenstralen foto’s maken van de binnenkant van het lichaam. Omdat röntgenstralen makkelijker door weefsel heen gaan dan door zware materialen, kan het skelet heel goed in beeld worden gebracht. Daarom is het apparaat ideaal om vast te stellen of uw dier een poot heeft gebroken. Afhankelijk van de aandoening kan de röntgenfoto ook gebruikt worden voor organen, zoals de longen, blaas of het darmkanaal. Als uw huisdier langdurig aan het hoesten is kan een röntgenfoto van de longen informatie geven of er bijvoorbeeld een longontsteking of andere oorzaak te zien is.

Bij het maken van een röntgenfoto moeten altijd minimaal twee foto’s gemaakt worden. Een foto kan enkel een tweedimensionaal beeld weergeven, terwijl het lichaam natuurlijk driedimensionaal is opgebouwd. Met een enkele foto zou je dus belangrijke informatie over het hoofd kunnen zien. De foto’s worden vanuit twee verschillende richtingen gemaakt. Eén foto van links naar rechts en de tweede van boven naar beneden. Zo krijg je de beste weergave.

 

Dierenkliniek de waalsprong heeft een digitaal röntgenapparaat. In tegenstelling oude röntgenapparaten, waarbij foto’s handmatig moesten worden ontwikkeld, zijn digitale foto’s snel te maken, op te slaan en inzichtelijk. Omdat het ontwikkelproces overbodig is geworden, kan de dierenarts veel sneller werken. Bovendien kunt u de gemaakte foto’s ook digitaal ontvangen.

Röntgen - Dierenkliniek de Waalsprong

Dierenkliniek de Waalsprong

Carbatinastraat 13
6515 GM Nijmegen(Oosterhout)
Gelegen tussen Elst en Lent
024 - 303 11 01

Doorzoek de website