Dieren

Uw dieren zijn in onze kliniek in goede handen!

Angst voor de dierenarts

Voor sommige katten is een bezoekje aan de dierenarts erg vervelend. Katten kunnen erg bang zijn tijdens de autorit, in de wachtkamer en in de behandelkamer. Gelukkig kunnen we bij onze kliniek een bezoekje aan de dierenarts zo aangenaam mogelijk maken.

Voor katten hebben we een aparte wachtkamer met bankjes waar u de reismand op kan zetten. Zo hoeft een kat niet op de grond te staan. Veel katten hebben daar namelijk een hekel aan. Er zijn ook dekentjes beschikbaar om over de reismand te leggen. Zo zit uw kat extra privé.

In de spreekkamer hangt een verdamper met rustgevende feromonen. Dit zijn hormonale geurstoffen waardoor de dieren zich prettiger voelen. Daarnaast proberen we echt de tijd te nemen voor uw dier. Door bijvoorbeeld uw kat zelf uit het mandje te laten stappen of juist de bovenkant er af te halen. We kijken naar het gedrag van uw kat en passen ons daar op aan.

Als katten echt een traumatische ervaring hebben gehad of van nature erg bang zijn, adviseren we rustgevende medicatie. Dit zorgt ervoor dat uw kat kan leren dat het bij de dierenarts niet eng hoeft te zijn. Dit doen we natuurlijk altijd in overleg. Lisa van Deelen, kattengedragsdeskundige, kan u passend advies geven.

 

Wilt u graag meer persoonlijk advies over angst van uw kat? Neem dan contact op via kattengedrag@dierenkliniekdewaalsprong.nl

 

Dierenkliniek de Waalsprong

Dierenkliniek de Waalsprong

Carbatinastraat 13
6515 GM Nijmegen(Oosterhout)
Gelegen tussen Elst en Lent
024 - 303 11 01

Doorzoek de website