024 - 303 11 01      info@dierenkliniekdewaalsprong.nl

Nieuws

Lees het allerlaatste dierennieuws hier

Veel gestelde vragen

Wat is het voordeel van het zorgplan?
Goede diergeneeskundezorg is erg belangrijk. Met name de preventie van ziekte is belangrijk. Vanuit dit oogpunt is het zorgplan bedacht met de nadruk op preventieve diergeneeskundige zorg. Met behulp van het zorgplan krijgt uw huisdier alle noodzakelijke preventieve behandelingen. U kunt op een laagdrempelige manier de gezondheid van uw huisdieren laten controleren en spreid de kosten over het gehele jaar. Daarnaast levert het zorgplan een voordeel van ruim 30% op, in vergelijking met de reguliere prijzen.

Hoeveel kost het zorgplan?
De kosten van het zorgplan zijn afhankelijk van het soort dier en het gewicht van uw huisdier. Klik hier voor het overzicht

Hoe werkt het zorgplan?
Samen met de assistente vult u het formulier van het zorgplan in. Uw gegevens en de gegevens van uw huisdier worden hierop ingevuld. Aan de balie worden de kosten van de eerste maand + de eenmalige administratie kosten (15,70 euro) verrekend. Vervolgens wordt het maandbedrag maandelijks via automatisch incasso van uw bankrekening afgeschreven. Aan het einde van het abonnement van een jaar wordt zonder opzegging het plan automatisch verlengd. Indien u dit niet wilt dient u het plan 1 maand van tevoren schriftelijk op te zeggen.

Wat is het verschil tussen het zorgplan en een verzekering?
Het zorgplan van de Waalsprong vergoedt de preventieve zorg die nodig is voor uw hond en kat. Verzekeringen vergoeden in de meeste gevallen deze kosten niet. Verzekeringen vergoeden de kosten indien uw huisdier ziek wordt en u plotseling voor hoge kosten komt te staan. Wij adviseren het zorgplan daarom zowel voor verzekerde als niet verzekerde dieren.

Welke vaccinaties vallen in het zorgplan?
Hieronder vallen de zogenoemde ‘’core- vaccinaties’’ dat zijn de jaarlijkse vaccinaties. Omdat wij graag zien dat de hond ook de neusdruppel voor de besmettelijke hondenhoest krijgt, zit deze vaccinatie ook in het plan. De BB of rabiës vaccinatie vallen niet onder het zorgplan.

Welke ontworming krijg ik?
Ontworming vindt plaats op basis van de ESCCAP- richtlijnen (Europese richtlijnen opgesteld door dierenarts- parasitologen). Standaard wordt u huisdier 4x per jaar ontwormt. Ontworming is belangrijk voor uw huisdier maar ook voor de mens. Kinderen en ouderen zijn gevoelig voor het oplopen van worminfecties. U kan uit al onze beschikbare ontwormingsmiddelen kiezen. Behandeling van de hartworm valt niet in het gezondheidsplan.

Welke ontvlooiing/tekenbestrijding krijg ik in het zorgplan?
Uw huisdier wordt een jaar lang beschermd tegen vlooien en teken. In overleg met u wordt bepaald welk middel we hiervoor het beste kunnen inzetten. U kan hiervoor kiezen uit alle middelen die we in ons assortiment hebben.

Wat houdt een consult bij de dierenartsassistente in?
U kunt op afspraak ook terecht bij de assistente voor kleine gezondheids-onderzoeken en behandelingen. U kunt hierbij denken aan gewichtscontroles, hulp bij het tandenpoetsen en het knippen van de nagels.

Wat valt er onder een gebitsreiniging?
In de kliniek wordt één maal per jaar een gebitsreiniging uitgevoerd. Tijdens de gebitsbehandeling wordt het tandsteen verwijderd, vervolgens worden alle gebitselementen geïnspecteerd en na afloop wordt alles gepolijst. Röntgenfoto’s en extractie(s) van tanden en/of kiezen zit niet in het pakket. Mocht dit nodig zijn wordt er tijdens de behandeling contact met u opgenomen om dit te bespreken.

Wat is het urineonderzoek?
Tijdens het urineonderzoek wordt de mate van concentratie, suiker, ontstekingscellen, bloedcellen en het sediment bekeken. Met behulp van het urineonderzoek kunnen o.a. afwijkingen aan de nieren of problemen van de urinewegen zoals blaasgruis worden geconstateerd. Vroegtijdige diagnose van deze aandoeningen kunnen ernstige problemen voorkomen. U vangt de urine zelf op en brengt deze vervolgens naar de kliniek.

Wat wordt er nagekeken tijdens het bloedonderzoek?
Tijdens het bloedonderzoek wordt het ureum en creatinine bepaald. Deze waardes zeggen iets zegt over de nierfunctie. Het bloedsuiker wordt bepaald. De leverwaarden (alkalisch fosfatase en GPT) worden bepaald. Tevens wordt het totaal eiwit bepaald. Al deze waardes samen geven informatie over het functioneren van de organen. Ook voor jonge dieren is dit belangrijk. We krijgen hierdoor een beeld over de normaalwaardes van uw individuele dier. Uiteraard zijn er normaalwaardes waar we de uitslagen mee vergelijken. Sommige dieren hebben echter een erg lage normaalwaarde, wanneer deze waarde gaat stijgen is dat voor dit specifieke dier toch afwijkend ondanks dat de waarde dan mogelijk nog binnen de normaalwaarde zou vallen.

Waarom een bloeddrukmeting?
Hoge bloeddruk is een veelvoorkomend probleem, voornamelijk katten op oudere leeftijd vormen een risicocategorie. Vroegtijdse ontdekking van een hoge bloeddruk kan ernstige aandoeningen zoals nierproblemen, problemen met het zicht en bloedingen in de hersenen voorkomen.

Kunnen er wijzigingen in het maandelijkse bedrag optreden?
Dierenkliniek de Waalsprong behoudt zich het recht om het maandelijkse bedrag van het zorgplan te verhogen. Indien dit noodzakelijk is dan wordt u tenminste 1 maand van te voren hier via de mail over op de hoogte gebracht. U heeft dan altijd het recht om het zorgplan te beëindigen. Het abonnementstarief wordt jaarlijks gecorrigeerd op basis van inflatie (CBS consumentenprijsindex).

Wat gebeurd er als ik mijn maandelijkse bedrag niet betaal?
Indien de maandelijkse termijn niet wordt betaald of geïncasseerd kan worden, wordt het zorgplan stopgezet. U heeft dan vanaf dat moment geen recht meer op de diensten en producten van het zorgplan. De reeds afgenomen producten worden tegen de normale prijs verrekend met de reeds betaalde termijnen.

Kan ik het zorgplan opzeggen?
Opzeggen van het zorgplan is ten alle tijden mogelijk door een schriftelijk opzegging te sturen naar Dierenkliniek de Waalsprong, Carbatinastraat 13, 6515 GM Nijmegen of via: info@dierenkliniekdewaalsprong.nl. Bij opzegging gedurende de jaarlijkse looptijd worden de reeds al afgegeven producten tegen de normale prijs verrekend met de reeds betaalde termijnen. Het restant wordt bij u in rekening gebracht en via automatische incasso geïncasseerd.

Wat gebeurt er als mijn huisdier dood gaat?
Als uw huisdier op de praktijk of thuis door een dierenarts van de Waalsprong wordt ingeslapen, wordt het Waalsprong Zorgplan automatisch met ingang van de daarop volgende maand beëindigd. Indien uw huisdier onverwachts thuis of op een andere praktijk overleden is, dan dient u ons dit per e-mail of telefonisch te laten weten en kan eveneens het Waalsprong Zorgplan met ingang van de daarop volgende maand worden beëindigd.

Overige vragen?
Indien u nog vragen heeft kun u altijd contact opnemen met de medewerkers van onze kliniek.

pand

Dierenkliniek de Waalsprong

Carbatinastraat 13
6515 GM Nijmegen(Oosterhout)
Gelegen tussen Elst en Lent
024 - 303 11 01

Doorzoek de website