Maatregelen coronavirus

Coronavirus

Ook wij willen de verspreiding van het coronavirus helpen te beperken. Wij zijn vooralsnog volgens onze gebruikelijke openingstijden geopend en vervullen onze diergeneeskundige zorgplicht. Echter we gaan de komende weken alleen de noodzakelijke zorg verlenen. Wij moeten, zonder verder bericht, tot 6 april dus extra maatregelen nemen:

🦠Wij vragen u met één bezoeker per dier binnen te komen.
🦠Raak geen deuren aan, wij zullen de deur voor u open- en dichtdoen.
🦠Uitsluitend eigenaren zonder klachten passend bij het coronavirus zijn welkom. Bent u ziek, of bent u in een risicogebied (in het buitenland) geweest of hebt u contact gehad met patiënten met een verdenking of een bevestigde corona infectie, vraag dan iemand anders om met uw dier langs te komen.
🦠Bij het ophalen/bestellen van medicatie of voer, graag vooraf bellen, appen of mailen zodat wij kunnen kijken of het op voorraad is en het voor u klaar kunnen leggen. U bent op deze manier zo kort mogelijk in de kliniek.
🦠Bij het afrekenen vragen wij uitsluitend te pinnen zodat de afrekening sneller gaat en er minder handcontact is voor u en onze assistentes.
🦠Wilt u uw dier komen wegen, bel dan even van te voren zodat wij plannen wat een geschikt moment is.
🦠Tot 6 april doen wij geen thuisvisites meer.
🦠Alleen personeel wordt toegelaten in de operatiekamer, de röntgenruimte en de echografie ruimte.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Aanvullende maatregelen vanaf 23-03-2020:
🦠 In de kliniek zijn hooguit 2 klanten per keer toegestaan. Dit houdt in dat als u ziet dat er twee mensen staan, we u vragen even buiten te wachten.
🦠 Als u een afspraak bij ons heeft, blijft u als eigenaar wachten in de wachtkamer, de dierenarts of assistente zal uw huisdier ophalen voor het consult.
🦠Wij willen u vragen om voor overleg over uw huisdier te bellen mailen of WhatsAppen. Kom dus niet naar de kliniek om te overleggen, dit scheelt weer contact en zorgt ervoor dat een geplande, noodzakelijke afspraak, door kan lopen.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Update 28-03-2020:

Een aantal mensen zal waarschijnlijk al gelezen hebben dat er in België een kat positief is getest op het coronavirus. In Nederland is er vooralsnog geen enkel geval bekend. Op dit moment zijn er dan ook geen aanwijzingen dat dieren een rol spelen in de verspreiding van het virus. Uit voorzorg is het wel verstandig om bij besmetting of klachten die overeenkomen met het coronavirus, zoveel mogelijk het contact met uw huisdier te vermijden. Dit houdt in:
🦠Niet aaien of knuffelen
🦠Houd 1,5 meter afstand
🦠neem de normale hygiënemaatregelen voor omgang met dieren in acht (handen wassen met water en zeep)
🦠 Is er iemand in het gezin ziek en uw dier ook? Het hele huishouden moet dan het contact met het huisdier vermijden
🦠 Laat uw zieke dier zo min mogelijk naar buiten. Katten moeten wanneer ze ziek zijn binnen blijven, honden mogen enkel naar buiten om te poepen en plassen (met een begeleider zonder klachten)
🦠 In verband met het afwijkend plannen van afspraken is het op dit moment niet mogelijk een afspraak via de website te maken
 
Nogmaals, de kans dat uw dier besmet is met het virus is zeer klein maar we kunnen beter voorzichtig zijn. Het advies om niet met een ziek dier naar de dierenarts te gaan blijft staan. Neem eerst telefonisch contact met ons op, wij zullen advies op maat geven.

Telefoonnummer: 024 3031101
Emailadres: info@dierenkliniekdewaalsprong.nl
WhatsApp: 06 20570885

Mocht u informatie willen of vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij proberen u dan zo spoedig mogelijk te helpen en de vraag te beantwoorden. Alvast bedankt voor uw medewerking!