Diensten

Wij hebben veel specialismen onder één dak!

Cat Friendly Practice

Dierenkliniek De Waalsprong is een ‘Cat Friendly Practice’.

Een dierenkliniek is toch per definitie katvriendelijk? Toch wordt over het algemeen een drempel ervaren door katteneigenaars om naar de kliniek te gaan. Een bezoek aan de dierenarts kan voor de kat namelijk erg stressvol zijn. Een aantal van u herkent vast wel het moment, voor vertrek, waarop u de kattenmand pakt en plots is uw kat nergens meer te bekennen. Dit kan gelukkig anders. Het ‘cat friendly programma’ biedt verschillende oplossingen voor deze problematiek.

Alles begint met kennis en begrip. Het is belangrijk om te weten hoe een kat zich gedraagt en communiceert, zodat hier op de juiste manier mee om kan worden gegaan. Daarom willen wij een vast aanspreekpunt zijn voor informatie & advies.

Dierenkliniek De Waalsprong is vanuit de basis ingericht om een Cat Friendly Practice te zijn. Allereerst is de wachtruimte voor katten en honden gescheiden. Dit geeft uw kat een rustige wachtplaats. Hetzelfde geldt voor de opnameruimte. Daarnaast zorgt het akoestisch plafond voor demping van het omgevingsgeluid en meer rust in de kliniek.

Katten zijn klimmers bij uitstek. Ze begeven zich graag op hoogte en vinden het prettig om overzicht te hebben van de omgeving. Daarom is de wachtruimte voor katten specifiek ingericht met tafels waar de eigenaar de kattenmand, op hoogte, kan plaatsen.

Ook geur zorgt ervoor dat een kat zich veilig en vertrouwd voelt. In de eigen omgeving zorgt een kat hier zelf voor. In de kliniek wordt de geur nagebootst door Feliway verdampers. Dit verspreidt ‘feromonen’. Een geur die voor ons niet merkbaar is, maar bij katten een stress verlagend effect heeft.

Ten slotte krijgt de kat, tijdens het consult, ruim de tijd om zelf uit zijn reismand te komen en te wennen aan de omgeving.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden die er voor zorgen dat een bezoek aan de kliniek voor u en uw kat minder stressvol verloopt!

Cat friendely practice - Dierenkliniek de Waalsprong

Dierenkliniek de Waalsprong

Carbatinastraat 13
6515 GM Nijmegen(Oosterhout)
Gelegen tussen Elst en Lent
024 - 303 11 01

Doorzoek de website