Maandthema's

Iedere maand heeft Dierenkliniek een maand thema met daarbij interessante acties! Bekijk snel onze actuele actie, voordat het te laat is!

Tim Janssen

Tim Janssen

Heeft u al een afspraak gemaakt voor uw konijn?

De maand maart en april betaalt u geen consult kosten bij de inenting van uw konijn. Tijdens de inenting wordt uw konijn uitgebreid nagekeken en krijgt u gezondheidsadvies.

Met het vaccin dat we gebruiken hoeft uw konijn slechts één keer per jaar ingeënt te worden. Deze inenting beschermt tegen de veelal dodelijke ziektes myxomatose en VHD type 1.

Myxomatose wordt overgebracht door stekende insecten. Dit geeft ontstekingen op het lichaam. Deze ontstekingen zitten met vooral bij de oren,ogen,bek en geslachtsdelen.

VHD (viral haemorrhagic disease) is een ziekte die wordt overgebracht door urine van wilde konijnen. Onze eigen konijnen zullen ziek worden door besmet gras,hooi, paardenbloemen etc.

Sinds een aantal jaar is in Nederland een variant van de dodelijke konijnenziekte VHD gediagnosticeerd, namelijk VHD 2. VHD 2 is een variant van het VHD 1 virus. het VHD 2 virus resulteerde in heel Nederland voor plotselinge konijnensterfte. Als kliniek adviseren wij om konijnen ook in te enten tegen VHD 2. Deze inenting is ook een jaar werkzaam. Uiteraard betaald u deze maand bij deze inenting ook geen extra consult kosten.

We hopen u snel te zien!
 
Een gezond gebit is erg belangrijk.
 
Daarom besteden we in de maand februari meer aandacht aan de verzorging van het gebit van uw huisdier.
 
De gehele periode bieden wij u de mogelijkheid om langs te komen op onze kliniek voor een gratis gebitsinspectie, eventueel behandeladvies en uitgebreide informatie over de gebitsverzorging.
 
Daarbij krijgt u gedurende de gehele periode 10% korting op alle gebitsbehandelingen in onze kliniek.
11 dec

Zowel buiten als binnen bij dierenkliniek de Waalsprong begint het steeds sprookjesachtiger te worden met de kerstdagen voor de deur. Buiten wordt de omgeving door de sneeuw omgetoverd waarbij er veel hondenpootjes in de sneeuw staan richting onze kliniek. Gelukkig kunnen ze binnen lekker opwarmen bij de kerstboom en de open haard. Ook dit jaar ligt er weer iets leuks voor uw huisdier onder de boom. Komt u binnenkort ook samen met uw huisdier iets leuks halen bij ons op de kliniek. De kerstboom staat t/m 31 december.

* Max 2 cadeau's per gezin

 

 

De feesdagen zitten er weer aan te komen en daarmee ook de jaarwisseling waar niet alle dieren even blij mee zijn. Veel dieren zijn namelijk bang voor vuurwerk. Daarom krijgt u deze maand 10 % korting op alle Feliway en Adaptil producten. Hieronder staan nog enkele tips die u kunt gebruiken tijdens de feestdagen. Indien u vragen heeft of meer informatie wilt kunt u altijd langskomen op de kliniek.Honden:

* Op oudejaarsavond gordijnen sluiten, lichten aan laten en muziek (iets harder) aanzetten

* Laat uw hond nooit alleen thuis op oudejaarsavond

* Geef uw hond op oudejaarsavond een bot of nieuw speeltje om de aandacht af te leiden

* Laat uw hond op ouderjaarsavond voor 22:00 uur uit aan de lijn

* Probeer zelf rustig te blijven, zo blijft de hond ook rustiger

* Geef uw hond steunKatten

* Zorg voor voldoende hoekjes en plekjes voor uw kat om zich te kunnen verstoppen

* Laat uw kat met rust als deze ervoor kiest om weg te kruipen, totdat uw kat er zelf aan toe is om weer tevoorschijn te komen

* Houdt katten op oudejaarsavond binnen

Lezing woensdag 1 novemberWoensdag 1 november is er weer een lezing bij ons in de kliniek. Hieronder staat het programma:

              

18:45 - 19:00             Binnenkomst         19:00 - 19:30             Voortplanting bij de hond 19:30 - 20:00            Inenten en titeren

                                

20:00 - 20:10            Pauze20:10 – 20:20            Vervolg inenten en titeren20:20- 21:00              De oude hond en kat              Wij ontvangen graag uw aanmelding. Dit kan bij de balie, via e-mail of telefoon.

Om goed voor onze patienten te kunnen zorgen is het belangrijk om goede en uitgebreide diagnostische mogelijkheden te hebben. Zo hebben we op dierenkliniek de Waalsprong de mogelijkheid om röntgenfoto's te maken, echo's te maken en hebben we een intern laboratorium. Om te blijven zorgen voor goede kwaliteit van onze diergeenskundige zorg hebben we begin september een nieuw röntgentoestel gekregen. Met het nieuwe röntgentoestel kunnen we sneller en dus met minder belasting voor onze patiënten röntgenfoto's maken. De tafel van het röntgenapparaat kan ook zakken zodat pätienten zelf op tafel kunnen lopen, ook dit geeft minder stress voor onze patiënten. Niet alleen wij maar ook onze patiënten zullen blij zijn met deze ontwikkeling.

rofo 3rofo 2

Door betere diergeneeskundige zorg en betere voeding worden honden en katten steeds ouder. Kleine honden die ouder zijn dan 8 jaar en grote honden die ouder zijn dan 5 jaar vallen al in de groep van de seniorenhonden. Katten die ouder zijn dan 8 jaar vallen al in de groep van de seniorenkatten. Uit recent onderzoek is gebleken dat de gemiddelde leeftijd van een kat in Nederland de laatste 10 jaar met 15% is toegenomen. Een seniorhond heeft meer risico op het ontwikkelen van ouderdomsziekte zoals nier- en leverfalen, artrose, hartklachten en dementie. Senioren katten hebben meer risico op het ontwikkelen van ouderdomsziekten zoals nierfalen, overmatige schildklierfunctie, suikerziekte en een hoge bloeddruk. Tijdens de jaarlijkse controle wordt uw hond of kat helemaal nagekeken en gecontroleerd. Echter is het niet altijd mogelijk om een duidelijke aanwijzing te krijgen of er sprake is van een ouderdomsziekte. Daarom bieden wij een seniorencheck aan om deze ouderdomsziekte eerder op te sporen en beter te kunnen behandelen. Want hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe beter deze aandoening is te behandelen. Het seniorenconsult bij de hond bestaat uit bloedonderzoek en urineonderzoek. Het seniorenconsult bij de kat bestaat uit een bloeddrukmeting en urineonderzoek. Op de website onder het kopje dieren staat meer informatie over de seniorenconsulten. Deze maand zijn de senioren consulten zeer voordelig.

 

Senioren consult hond
nu voor € 50 (normaal € 88.25)
 
Senioren consult kat
nu voor € 35 (normaal € 73,25)

Het vlooien en teken seizoen is weer volop begonnen!

Daarom is het erg belangrijk om de komende tijd uw huisdier weer goed tegen deze ongewenste gasten te beschermen.
Om daar bij te helpen, zijn deze producten in de maanden mei en juni extra voordelig.

Bij aankoop van een doosje van 3 pipetten krijgt u een pipet gratis (3+1 actie).

Pipetten voor de hond zijn een maand werkzaam tegen vlooien, teken en zandvliegen en de pipetten voor de kat zijn een maand werkzaam tegen vlooien

En bij het wormenmiddel krijgt u bij de aankoop van 3 tabletten ook 1 gratis tablet. Ons wormmiddel geeft bescherming tegen alle veelvoorkomende wormen.

 

 
Een gezond gebit is erg belangrijk.
 
Daarom besteden we in de maanden februari en maart meer aandacht aan de verzorging van het gebit van uw huisdier.
 
De gehele periode bieden wij u de mogelijkheid om langs te komen op onze kliniek voor een gratis gebitsinspectie, eventueel behandeladvies en uitgebreide informatie over de gebitsverzorging.
 
Daarbij krijgt u gedurende de gehele periode 10% korting op alle gebitsbehandelingen in onze kliniek.

Onze maandactie van januari

Een goede maand om aan de goede voornemens te werken en dus willen we daarmee alle dieren een eindje op weg helpen!

10 %Korting op:
- Satiety & Obesity voeding
- Educ Beloningsbrokjes
- Alle tuigjes
Contact

Carbatinastraat 13
6515 GM Nijmegen
(Oosterhout)
Gelegen tussen Elst en Lent

 

T. 024 - 303 11 01
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

: Dierenkliniek De Waalsprong

 

Laatste berichten

klanten vertellen

Openingstijden

Maandag 8:30 - 19:30 uur
Dinsdag 8:30 - 18:00 uur
Woensdag 8:30 - 19:30 uur
Donderdag 8:30 - 18:00 uur
Vrijdag 8:30 - 19:30 uur
Zaterdag 9:00 - 11:00 uur
Zondag Uitsluitend voor spoedgevallen

We werken alleen op afspraak