Maandthema's

Iedere maand heeft Dierenkliniek een maand thema met daarbij interessante acties! Bekijk snel onze actuele actie, voordat het te laat is!

Fraukje van Doorn

Fraukje van Doorn

Deze maanden staan de konijnen weer in het middelpunt.

 

De lente breekt aan. Het wordt weer warmer. Voor de meeste mensen is dat een fijne periode. Helaas gaat deze periode ook gepaard met een toename van konijnen die besmet worden met de virusziektes myxomatose of VHD (type 1 en 2). Graag willen we dit voorkomen! We hopen dan ook dat zoveel mogelijk mensen hun konijn(en) laten inenten tegen deze virusziektes. Om dit te bereiken hebben we de komende maanden de vaccinatie prijs verlaagd:

Wanneer u in maart of april op de maandag of vrijdag een afspraak voor de vaccinatie van uw konijn maakt, betaalt u geen extra consultkosten.

 

De kosten voor myxomatose/VHD type 1 inenting: 17,50
De kosten voor de VHD type 2 inenting: 27,50
 

Tijdens de inenting wordt uiteraard uw konijn(en) van top tot teen nagekeken en kunt u allerlei vragen stellen met betrekking tot bijvoorbeeld de voeding, huisvesting, gezondheid etc.

Ons advies is om uw konijn(en) jaarlijks, het liefst in het voorjaar, te vaccineren tegen myxomatose en beide VHD types. Vaccinatie geeft een goede bescherming tegen deze veel voorkomende virusziektes met regelmatig een dodelijke afloop.

Meer informatie over de vaccinaties vindt u via deze link:

Vaccinatie konijn

U kunt een afspraak maken via telefoonnummer: 024-3031101 of online: Klik hier

 

Graag zien we u en uw konijn(en) binnenkort verschijnen! 

Open dag

De Maand december hebben wij weer een nieuwe actie!


De jaarwisseling komt er alweer aan. Voor dieren is dit niet altijd een positieve ervaring. Het vuurwerk kan leiden tot veel angst. Mede daarvoor zijn er Feliway en Adaptil. 

De actie:

10% korting op alle producten van Feliway en Adaptil

Feliway en Adaptil geven Feromonen af die een geruststellend gevoel geven voor uw hond of kat. het is klinisch bewezen dat het helpt stress te verminderen bij het horen van de harde vuurwerkgeluiden.

 

Voor andere tips om vuurwerkangst te voorkomen hier.

Vraag voor meer informatie één van onze assistentes.

 

feliway

Binnenkort is het weer zo ver, Oud & Nieuw! Altijd leuk, maar niet voor alle dieren.

Veel dieren zullen de harde geluiden willen ontwijken en ontvluchten. Soms zullen ze zo geschrokken zijn tijdens het uitlaten van alle harde knallen op straat dat er zich een angststoornis ontwikkeld. Hierbij geven we u informatie met tips bij vuurwerkangst.

Aanpakken van vuurwerkangst:

1. Lange termijn: Ruim van te voren trainen op geluiden.

Als u op tijd bij ons in de praktijk komt met het feit dat uw hond of kat last heeft van vuurwerkangst zullen we adviseren om te gaan trainen met de bijbehorende geluiden. Er zijn speciale cd’s met vuurwerkgeluiden die we daarvoor kunnen bestellen.De trainingstechniek die wordt toegepast bestaat uit meerdere fases. Je begint met de geluiden zacht af te laten spelen, en naarmate de training vordert kunt u het geluid steeds harder zetten. Doordat er wordt begonnen met een zacht geluid, en deze steeds meer wordt opgevoerd zult u merken dat uw dier aan het geluid gewend raakt.

Als uw huisdier niet reageert op het geluid, beloont u hem of haar met een spel, iets lekkers of aandacht.

U moet er wel rekening mee houden dat er minimaal 6 weken voor nodig zijn om dit goed te kunnen trainen. Het grote voordeel is wel dat als uw dier er op deze manier aan gewend raakt dit een oplossing is voor de lange termijn. U hoeft dit dus maar eenmalig te doen.

Een extra tip waarmee u het trainen kunt vergemakkelijken is om uw hond of kat tijdens de trainingsperiode speciale voeding van Royal Canin: Calm® diet te geven. Dit voer bevat supplementen die zorgen dat de angst iets minder wordt. Waardoor uw hond of kat minder schrikachtig zal zijn.


2. Korte termijn aanpak: Medicatie

Helaas wordt er vaak pas vlak voor Oud&Nieuw weer stil gestaan bij het probleem. Er is dan meestal niet meer voldoende tijd om te gaan trainen.
Het is afhankelijk van de ernst van de angst welk middel het meest geschikt is.

Als de angst aanwezig is maar niet het “normale” gedrag enorm beïnvloed. Adviseren we voor de hond het gebruik van de Adaptil® halsband en/of verdamper eventueel in combinatie met Adaptil® tabletten. De halsband en verdamper bevat feromonen. Dat zijn chemische “geur”stofjes die wij niet waarnemen maar de hond wel. Het kan vergeleken worden met de moedergeur. Honden worden hier over het algemeen rustiger door. De tabletten bevatten natuurlijke stoffen die stress verminderd werken.
Voor de kat adviseren we een Feliway® verdamper. Deze kan in een stopcontact worden gestopt. Het verspreidt dan de feromonen door de kamer.

Als de angst zeer heftig is kan het geneesmiddel Alprazolam voorgeschreven worden. Alprozolam moet gedoseerd worden op effect: het ene dier heeft meer nodig dan het andere dier. Door op de dag voor Oud&Nieuw te beginnen met deze medicatie is er voldoende tijd om te beoordelen wat de juiste dosering is. Het beoogde effect van Alprazolam is om wel het angstgedrag te remmen maar niet dusdanig dat uw dier er suf van wordt. Dit was wel bij het vroegere middel het geval: veel dieren konden dan niet meer op hun pootjes staan en normaal lopen.


Extra tips en voorzorgsmaatregelen:

Hier nog wat extra aanvullende tips om de jaarwisseling voor uw dier makkelijker te maken.

* Laat de hond overdag lekker lang uit op een plek waar het rustig is met vuurwerk. Zo wordt de hond moe. Advies voor katten is juist om deze binnen te houden.

* Geef het dier veel afleiding. Begin hier al vroeg op de dag mee bijvoorbeeld met een kauwstaaf, voerspelletjes ( bijvoorbeeld een gevulde Kong® voor honden of een gevulde Pipolino® voor katten ) Voor katten een doos: om mee te spelen maar ook om zich te kunnen verstoppen.

* Gordijnen sluiten zodat uw dier het vuurwerk niet kan zien.

* Zet eventueel radio/tv aan ( niet met harde geluiden).

* Laat uw dier een rustig plekje uitzoeken en creëer verschillende keuze mogelijkheden. Indien uw hond gewend is aan een bench, kunt u deze ook afdekken met een deken om zo het geluid extra te dempen.

* Probeer zelf ook zo rustig mogelijk te blijven en zo min mogelijk over te brengen op uw dier.

* Bij gewenst gedrag, geen vertoon van angst, beloon uw dier.

* Negeer uitingen van angstgedrag. Niet omdat steun niet helpt, maar wel om eventuele problemen met aangeleerd angstgedrag te voorkomen. U steunt uw dier ook door het preventief afleiden en samen te spelen, of simpelweg door er te zijn. Kiest uw hond er voor om naast u te gaan zitten tijdens het vuurwerk ga hem dan niet uitgebreid zitten aaien of toespreken als hij zit te trillen van angst. Geef het dier passief steun.

* Bij zowel korte als lange termijn aanpak kan bij honden de Adaptil® verdamper, halsband en/of tabletten worden gebruikt. Een combinatie ervan is het optimaalst. Voor katten de Feliway® verdamper. Ook kan er gebruik worden gemaakt van Royal Canin Calm Diet®. Deze producten boeken vaak goed effect bij milde angsten.


Heeft u vragen over een van deze producten, neem gerust contact met ons op!

 

feliway

GRATIS seniorencheck


Tot en met het einde van het jaar besteden we extra aandacht aan de hond of kat ouder dan 7 jaar. Deze doelgroep heeft namelijk meer risico op gezondheidsproblemen. Aan de buitenkant is vaak alleen maar te zien dat de vacht grijzer/doffer wordt, vanbinnen verandert er vaak meer dan u denkt. Kijk maar eens of er iets in het rijtje staat wat u herkent bij uw huisdier: 

• Stinkt uit zijn/haar bek.

• Is minder actief en slaapt meer.senior

• Ziet, hoort of ruikt minder.

• Wil ineens meer knuffelen.

• Verhaart meer en de vacht wordt dof.

• Blaft of miauwt op vreemde momenten.

• Wil minder lang wandelen.

• Drinkt en plast meer.

Dit zijn een paar kenmerken die kunnen duiden op veroudering bij uw huisdier. Heeft u uw huisdier herkend in dit verhaal of bent u benieuwd of uw dier nog steeds zo gezond is als hij/zij eruit ziet? Tot en met het einde van het jaar kunt u op onderstaande tijden langs komen voor een GRATIS check bij een van onze dierenartsen.

Dagen/tijden: Maandag en vrijdag tussen 14:00-15:00 (vol=vol)

Altijd even bellen of mailen voor een afspraak!

Afsluiting Griftdijk!

Vanaf 16 juli gaat de bewonersvriendelijke verkeersknip bij Griftdijk-Noord in werking. Vanaf dat moment wordt de Griftdijk Noord op het deel tussen de van Boetzelaerstraat en de Italiëstraat tijdens de spits afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 16.00 en 18.00 uur. De weg wordt niet fysiek afgesloten maar er wordt gecontroleerd met camera's. Bewoners met een ontheffing mogen langs de afsluiting.

afsluiting griftdijk


Komt u vanaf Arnhem dan is er geen probleem en kunt u gewoon via de normale route naar onze kliniek komen. Vanuit Nijmegen moet u omrijden via de ovatonde of via de parallelweg van de Griftdijk.
Mocht u nog vragen hebben over de afsluiting kunt u bellen naar: 024-30301101

Per 16 Juli zal het rooster van de dierenartsen veranderen. Vanwege zwangerschapsverlof zal dierenarts Fraukje van Doorn dan namelijk 4 maanden afwezig zijn.
Uiteraard hebben we voor goede vervanging gezorgd. Twee dierenartsen hebben al eerder in de kliniek waargenomen dus mogelijk dat u ze al kent. Het gaat om Dennis van Gemst en Shirley Roosen.

Helaas konden we de gehele periode dit keer niet invullen met deze twee dierenartsen en zal er daarom af en toe nog een derde gezicht te zien zijn. Dit is Irene de Heer.

Het rooster zal er als volgt uit zien:
Maandag: Tim Janssen
Dinsdag t/m donderdag: Dennis van Gemst of Irene de Heer
Vrijdag: Tim Janssen
Zaterdag: Shirley Roosen

Voor meer informatie over de waarnemers kunt u op de naam van de persoon klikken.

Door betere diergeneeskundige zorg en betere voeding worden honden en katten steeds ouder. Kleine honden die ouder zijn dan 8 jaar en grote honden die ouder zijn dan 5 jaar vallen al in de groep van de seniorenhonden. Katten die ouder zijn dan 8 jaar vallen in de groep van de seniorenkatten. Uit recent onderzoek is gebleken dat de gemiddelde leeftijd van een kat in Nederland de laatste 10 jaar met 15% is toegenomen. Een seniorhond heeft meer risico op het ontwikkelen van ouderdomsziekte zoals nier- en leverfalen, artrose, hartklachten en dementie. Senioren katten hebben meer risico op het ontwikkelen van ouderdomsziekten zoals nierfalen, overmatige schildklierfunctie, suikerziekte en een hoge bloeddruk. Tijdens de jaarlijkse controle wordt uw hond of kat helemaal nagekeken en gecontroleerd. Echter is het niet altijd mogelijk om een duidelijke aanwijzing te krijgen of er sprake is van een ouderdomsziekte. Daarom bieden wij een seniorencheck aan om deze ouderdomsziekte eerder op te sporen en beter te kunnen behandelen. Want hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe beter deze aandoening is te behandelen. Het seniorenconsult bij de hond bestaat uit bloedonderzoek en urineonderzoek. Het seniorenconsult bij de kat bestaat uit een bloeddrukmeting en urineonderzoek. Op de website onder het kopje dieren staat meer informatie over de seniorenconsulten. Deze maand zijn de senioren consulten zeer voordelig.

Wat zijn de kosten?
Voor de hond zijn de kosten €50,- (normaal: €94,10) en voor de kat €35,- (normaal: € 55,75). Dit is exclusief het standaard consult. Deze maanden krijgt u bovendien 50% korting op het consult in combinatie met de seniorencheck. U betaald dus voor een compleet seniorenconsult voor uw hond (inclusief de aangegeven aanvullende onderzoeken) €70,- en voor uw kat €55,-.

 

Lezing!

We organiseren binnenkort weer een lezing:

Datum: woensdag 4 Juli 2018

Start lezing: 19:00

Locatie: bij ons op de praktijk (Carbatinastraat 13)

Spreekster: Betty Heideman

Toegang: Gratis (aanmelden gewenst via telefoon, mail of Facebook)

Als u huisdieren en kinderen hebt, krijgt u onvermijdelijk ook te maken met afscheid nemen. Vaak blijkt dat men niet goed weet hoe dit met een kind te communiceren, wat zeg u niet, wat zegt u wel, hoe herken ik rouw bij een kind, hoe help ik een kind het verdriet te verwerken etc.

In deze lezing wordt nuttige informatie gegeven, maar er is ook ruimte voor verhalen, verwerkingsactiviteiten en vragen.

lezing

Om het jaar goed te beginnen!

sterilisatie castratie

 

Als u een afspraak wilt maken neem dan contact op met onze kliniek: 024-3031101 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Carbatinastraat 13
6515 GM Nijmegen
(Oosterhout)
Gelegen tussen Elst en Lent

 

T. 024 - 303 11 01
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

: Dierenkliniek De Waalsprong

 

Laatste berichten

klanten vertellen

Openingstijden

Maandag 8:30 - 19:30 uur
Dinsdag 8:30 - 18:00 uur
Woensdag 8:30 - 19:30 uur
Donderdag 8:30 - 18:00 uur
Vrijdag 8:30 - 19:30 uur
Zaterdag 9:00 - 11:00 uur
Zondag Uitsluitend voor spoedgevallen

We werken alleen op afspraak