Maandthema's

Iedere maand heeft Dierenkliniek een maand thema met daarbij interessante acties! Bekijk snel onze actuele actie, voordat het te laat is!

12 mrt

Maart en april de maand van de konijnen

Geschreven door 
Heeft u al een afspraak gemaakt voor uw konijn?

De maand maart en april betaalt u geen consult kosten bij de inenting van uw konijn. Tijdens de inenting wordt uw konijn uitgebreid nagekeken en krijgt u gezondheidsadvies.

Met het vaccin dat we gebruiken hoeft uw konijn slechts één keer per jaar ingeënt te worden. Deze inenting beschermt tegen de veelal dodelijke ziektes myxomatose en VHD type 1.

Myxomatose wordt overgebracht door stekende insecten. Dit geeft ontstekingen op het lichaam. Deze ontstekingen zitten met vooral bij de oren,ogen,bek en geslachtsdelen.

VHD (viral haemorrhagic disease) is een ziekte die wordt overgebracht door urine van wilde konijnen. Onze eigen konijnen zullen ziek worden door besmet gras,hooi, paardenbloemen etc.

Sinds een aantal jaar is in Nederland een variant van de dodelijke konijnenziekte VHD gediagnosticeerd, namelijk VHD 2. VHD 2 is een variant van het VHD 1 virus. het VHD 2 virus resulteerde in heel Nederland voor plotselinge konijnensterfte. Als kliniek adviseren wij om konijnen ook in te enten tegen VHD 2. Deze inenting is ook een jaar werkzaam. Uiteraard betaald u deze maand bij deze inenting ook geen extra consult kosten.

We hopen u snel te zien!

Contact

Carbatinastraat 13
6515 GM Nijmegen
(Oosterhout)
Gelegen tussen Elst en Lent

 

T. 024 - 303 11 01
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

: Dierenkliniek De Waalsprong

 

Laatste berichten

klanten vertellen

Openingstijden

Maandag 8:30 - 19:30 uur
Dinsdag 8:30 - 18:00 uur
Woensdag 8:30 - 19:30 uur
Donderdag 8:30 - 18:00 uur
Vrijdag 8:30 - 19:30 uur
Zaterdag 9:00 - 11:00 uur
Zondag Uitsluitend voor spoedgevallen

We werken alleen op afspraak