Nieuwsblog

Lees het allerlaatste dierennieuws hier

Fraukje van Doorn

Fraukje van Doorn

Afsluiting Griftdijk!

Vanaf 16 juli gaat de bewonersvriendelijke verkeersknip bij Griftdijk-Noord in werking. Vanaf dat moment wordt de Griftdijk Noord op het deel tussen de van Boetzelaerstraat en de Italiëstraat tijdens de spits afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 16.00 en 18.00 uur. De weg wordt niet fysiek afgesloten maar er wordt gecontroleerd met camera's. Bewoners met een ontheffing mogen langs de afsluiting.

afsluiting griftdijk


Komt u vanaf Arnhem dan is er geen probleem en kunt u gewoon via de normale route naar onze kliniek komen. Vanuit Nijmegen moet u omrijden via de ovatonde of via de parallelweg van de Griftdijk.
Mocht u nog vragen hebben over de afsluiting kunt u bellen naar: 024-30301101

Per 16 Juli zal het rooster van de dierenartsen veranderen. Vanwege zwangerschapsverlof zal dierenarts Fraukje van Doorn dan namelijk 4 maanden afwezig zijn.
Uiteraard hebben we voor goede vervanging gezorgd. Twee dierenartsen hebben al eerder in de kliniek waargenomen dus mogelijk dat u ze al kent. Het gaat om Dennis van Gemst en Shirley Roosen.

Helaas konden we de gehele periode dit keer niet invullen met deze twee dierenartsen en zal er daarom af en toe nog een derde gezicht te zien zijn. Dit is Irene de Heer.

Het rooster zal er als volgt uit zien:
Maandag: Tim Janssen
Dinsdag t/m donderdag: Dennis van Gemst of Irene de Heer
Vrijdag: Tim Janssen
Zaterdag: Shirley Roosen

Voor meer informatie over de waarnemers kunt u op de naam van de persoon klikken.

Door betere diergeneeskundige zorg en betere voeding worden honden en katten steeds ouder. Kleine honden die ouder zijn dan 8 jaar en grote honden die ouder zijn dan 5 jaar vallen al in de groep van de seniorenhonden. Katten die ouder zijn dan 8 jaar vallen in de groep van de seniorenkatten. Uit recent onderzoek is gebleken dat de gemiddelde leeftijd van een kat in Nederland de laatste 10 jaar met 15% is toegenomen. Een seniorhond heeft meer risico op het ontwikkelen van ouderdomsziekte zoals nier- en leverfalen, artrose, hartklachten en dementie. Senioren katten hebben meer risico op het ontwikkelen van ouderdomsziekten zoals nierfalen, overmatige schildklierfunctie, suikerziekte en een hoge bloeddruk. Tijdens de jaarlijkse controle wordt uw hond of kat helemaal nagekeken en gecontroleerd. Echter is het niet altijd mogelijk om een duidelijke aanwijzing te krijgen of er sprake is van een ouderdomsziekte. Daarom bieden wij een seniorencheck aan om deze ouderdomsziekte eerder op te sporen en beter te kunnen behandelen. Want hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe beter deze aandoening is te behandelen. Het seniorenconsult bij de hond bestaat uit bloedonderzoek en urineonderzoek. Het seniorenconsult bij de kat bestaat uit een bloeddrukmeting en urineonderzoek. Op de website onder het kopje dieren staat meer informatie over de seniorenconsulten. Deze maand zijn de senioren consulten zeer voordelig.

Wat zijn de kosten?
Voor de hond zijn de kosten €50,- (normaal: €94,10) en voor de kat €35,- (normaal: € 55,75). Dit is exclusief het standaard consult. Deze maanden krijgt u bovendien 50% korting op het consult in combinatie met de seniorencheck. U betaald dus voor een compleet seniorenconsult voor uw hond (inclusief de aangegeven aanvullende onderzoeken) €70,- en voor uw kat €55,-.

 

Lezing!

We organiseren binnenkort weer een lezing:

Datum: woensdag 4 Juli 2018

Start lezing: 19:00

Locatie: bij ons op de praktijk (Carbatinastraat 13)

Spreekster: Betty Heideman

Toegang: Gratis (aanmelden gewenst via telefoon, mail of Facebook)

Als u huisdieren en kinderen hebt, krijgt u onvermijdelijk ook te maken met afscheid nemen. Vaak blijkt dat men niet goed weet hoe dit met een kind te communiceren, wat zeg u niet, wat zegt u wel, hoe herken ik rouw bij een kind, hoe help ik een kind het verdriet te verwerken etc.

In deze lezing wordt nuttige informatie gegeven, maar er is ook ruimte voor verhalen, verwerkingsactiviteiten en vragen.

lezing

Om het jaar goed te beginnen!

sterilisatie castratie

 

Als u een afspraak wilt maken neem dan contact op met onze kliniek: 024-3031101 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goede start van het nieuwe jaar!


Veel mensen maken goede voornemens voor het nieuwe jaar. Zo wordt afvallen vaak genoemd. Dit kunnen we natuurlijk ook voor onze huisdier(en) doen! Honden en katten die last hebben van overgewicht hebben namelijk, net als mensen, veel meer kans op gezondheidsproblemen. Hierbij valt te denken aan gewrichtsproblemen, hartproblemen, suikerziekte etc. Om het niet alleen bij deze goede voornemens te houden willen we u graag hierbij ondersteunen! Om het doel te bereiken zijn drie dingen van belang: discipline, begeleiding en speciale voeding. Het eerste punt is aan u maar voor de andere twee zorgen wij. De komende maanden hebben we, net als vorig jaar, een speciaal programma waar u aan mee kan doen. De “satiety challenge” genaamd. Dit programma zorgt voor de begeleiding en de speciale voeding. U krijgt wanneer u deze maand start gratis begeleiding tijdens het gehele afvaltraject. We maken meerdere afspraken waarbij uw dier gewogen wordt en waardoor we op basis hiervan de voeding en/of beweging kunnen aanpassen. Verder is het van belang om tijdens dit traject speciale voeding te geven. Deze voeding zorgt ervoor dat uw huisdier wel een voldaan gevoel heeft maar wel veel minder calorieën binnenkrijgt. Als uw dier het te behalen gewicht heeft bereikt kunnen we weer overschakelen op uw eigen voeding. Wanneer u meedoet aan deze challenge krijgt u bovendien de eerste zak voeding met 50% korting. 

Dus kom in actie en neem contact op met een van onze assistentes.

 

vito

 

We hebben er al even van mogen genieten, de zon heeft al volop geschenen! Met nog een hele zomer tegemoet, wordt dat ontzettend genieten!
Helaas zijn niet alleen wij gek op dat heerlijke weer. Bij het warme weer zijn er ook vol op parastieten aanwezig, denk maar eens aan de vlo, de teek en verschillende soorten wormen. Belangrijk is dat u uw dier hier goed tegen beschermd!
                      Kyra water                                          

Zowel de hond als kat kunnen last krijgen van vlooien, teken en wormen. Een besmetting kan veroorzaakt worden in verschillende situaties. Het contact van dier op dier kan de vlo overbrengen maar ook een besmette leefomgeving waar uw dier mee in contact geweest is. Wij als mensen kunnen helaas de vlo mee naar huis nemen en zo ons dier besmetten. Denk maar eens aan uw schoenen of via onze kleding.

De vlo is de gastheer van de lintworm, dat wil zeggen dat de vlo drager is van de lintworm. Mocht uw dier last hebben van vlooien, dan kan het dus ook zijn dat hij daarbij een lintwormbesmetting heeft opgelopen! Een wormbesmetting kan overgedragen worden door een besmette kattenbak, besmette uitlaatveldjes of via de mens, eigenlijk net zoals bij de vlo. Een wormbesmetting is een zoönose, dat wil zeggen dat ook de mens besmet kan raken. Vooral kinderen lopen het gevaar op een wormbesmetting, dit kan veroorzaakt worden door contact met besmette grond, zoals zandbakken of parken. Maar ook binnenshuis kunnen kinderen besmet raken. Kinderen hebben namelijk de neiging om van alles in hun mond te stoppen. Een wormeitje misschien wel gelegen op speelgoed, glipt op deze manier gemakkelijk naar binnen.

Het is dus ontzettend belangrijk om niet alleen uw hond of kat te beschermen tegen vlooien, maar ook preventief tegen wormen!

Ook de teek zien wij steeds meer. Een teek bevindt zich vooral in (hoog) gras of in de bossen. Zowel de hond als kat kunnen last krijgen van een teek. Deze parasieten zijn niet altijd gemakkelijk te zien in de beharing van onze viervoeters. De teek kan zowel bij de hond als bij de mens nare ziektes met zich mee brengen. Preventief behandelen tegen teken is daarom ook zeker een aanrader.
Met preventieve zorg, voorkom je problemen voor later!

Voor het kiezen van de juiste vlooien-, teken- en wormbestrijding hebben wij een aantal op een rijtje gezet:

Beschermende middelen voor uw hond:

Vectra® pipet hond
Deze pipet werkt breder dan alleen tegen vlooien en teken. Het werkt namelijk ook tegen muggen, zandvliegen en stalvliegen. Zeker wanneer u naar zuid Europa op vakantie gaat is het belangrijk om uw hond ook te beschermen tegen zandvliegen en muggen. Deze insecten kunnen namelijk respectievelijk hartworm en leishmania overdragen. Beiden ziekten kunnen dodelijk aflopen. De pipet wordt vanaf de staartbasis tot de kop op de huid aangebracht en werkt een maand.

Bravecto® voor de hond
Bravecto® is een middel dat werkzaam is tegen vlooien en teken bij de hond. Het voordeel aan dit middel is dat dit in een tabletvorm is en tot wel drie maanden bescherming biedt! U hoeft uw hond dus maar één keer in de drie maanden één tablet te geven tegen vlooien en teken.

Seresto® vlooien en teken band
Deze dood vlooien en teken en biedt zeven tot acht maanden bescherming! De band heeft een anti-voedend effect wat de teek en de vlo afweert.


Stronghold® pipet hond
De Stronghold® is een pipet dat werkt tegen vlooien, spoelwormen, hartwormziekte, bijtende luizen en oormijt. Het middel dient iedere vier weken tussen de schouderbladen op de blote huid toegediend te worden. Let wel op bij het gebruiken van de Stronghold® dat deze niet werkzaam is tegen alle soorten wormen. Zo werkt het niet tegen de lintworm, dat overgedragen wordt door de vlo. Apart behandelen tegen de wormen is dus verstandig!

 

Beschermende middelen voor de kat:


Voor de kat zijn er niet veel vlooienmiddelen op de markt die tevens ook tegen teken werkt. Sinds kort zijn er twee: de Seresto® band en de Bravecto® pipet:

Bravecto® pipet voor de kat
Deze pipet breng je op de huid aan. Het grote voordeel is dat de pipet 3 maanden werkzaam is, dit in tegenstelling tot de andere pipetten die maandelijks toegediend moeten worden. Bovendien werkt de pipet zowel tegen teken als vlooien.


Seresto® vlooien en teken band
Deze band dood vlooien en teken en biedt zeven tot acht maanden bescherming! De band heeft een anti-voedend effect wat de teek en vlo afweert. Dankzij het sluitingssysteem is deze band ook erg veilig voor buitenkatten.

Vectra® pipet kat
Deze pipet werkt een maand tegen vlooien. Het heeft bovendien ook een dodende werking tegen de larven die zich vaak in de omgeving bevinden.

Program®-injectie voor de kat
De Program®-injectie is een prik die gegeven kan worden aan de kat. Het is een veilig middel dat 6 maanden werkt. Het maakt de vlo onvruchtbaar en blokkeert de ontwikkeling van de larven. Het dood echter niet direct de aanwezige vlooien. Dus als uw kat buiten komt of een vlooienbesmetting heeft, raden we aan om ook een vlooien dodend middel te gebruiken (vectra®).

Stronghold® vlooien pipet kat
De Stronghold® is een pipet dat werkt tegen vlooien, spoelwormen, hartwormziekte, bijtende luizen en oormijt. Het middel dient iedere vier weken tussen de schouderbladen op de blote huid toegediend te worden. Let wel op bij het gebruiken van de Stronghold® dat deze niet werkzaam is tegen alle soorten wormen. Zo werkt het niet tegen de lintworm, dat overgedragen wordt door de vlo. Apart behandelen tegen de wormen is dus verstandig!


Omgeving behandelen

Fleegard® omgevingsspray
Gezien maar een gedeelte van de vlooienbesmetting op uw hond of kat aanwezig is en de rest zich in de vorm van eitjes en larven in de omgeving bevindt, is het raadzaam om ook de omgeving aan te pakken. De eitjes en larven kunnen 6 maanden na vorming nog uitkomen. Als u een besmetting heeft is het daarom raadzaam het gehele huis en ligplekken goed te stofzuigen/wassen en de Fleegard® spray te gebruiken. Deze spray dood zowel de vlooien als vlooienlarven. Het stopt de ontwikkeling van larven in de omgeving en maakt vlooien onvruchtbaar. Bovendien heeft het een langdurige werking tot wel 6 maanden.

Ontwormingsmiddelen:

Milbactor®wormbestrijding
De Milbactor® ontworming is een breed ontwormmiddel voor de hond en de kat. De Milbactor® pakt verschillende soorten wormen aan zoals; de lintworm, vossenlintworm, haakworm, spoelworm, longworm en de hartworm.
Ons advies is, om uw hond en kat iedere drie maanden, dus vier keer per jaar preventief te ontwormen.
De Milbactor® is bovendien een geregistreerd middel voor als u naar het buitenland gaat. Na terugkomst van vakantie is de Milbactor® sterk aan te raden om te gebruiken in verband met de hartworm.

Profender®wormbestrijding
Als het lastig is om bij uw kat een tablet toe te dienen dan zijn er tegenwoordig ook pipetjes tegen de wormen. U brengt de pipet aan op de huid tussen de schouderbladen. Het werkt tegen dezelfde wormen als de Milbactor® tablet en bovendien pakt het ook meteen de larvale stadia van de spoelworm aan.


Voor meer informatie kunt u altijd bij ons terecht!
T. 024-3031101
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Per 17 november zal het rooster van de dierenartsen veranderen. Vanwege zwangerschapsverlof zal dierenarts Fraukje van Doorn dan namelijk 4 maanden afwezig zijn.
Uiteraard hebben we voor goede vervanging gezorgd. Beide dierenartsen hebben al eerder in de kliniek waargenomen dus mogelijk dat u ze al kent.

Het rooster zal er als volgt uit zien:
Maandag: Tim Janssen
Dinsdag t/m donderdag: Dennis van Gemst
Vrijdag: Tim Janssen
Zaterdag: Shirley Roosen

Hieronder zullen de waarnemers zich voorstellen:

Contact

Carbatinastraat 13
6515 GM Nijmegen
(Oosterhout)
Gelegen tussen Elst en Lent

 

T. 024 - 303 11 01
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

: Dierenkliniek De Waalsprong

 

Laatste berichten

klanten vertellen

Openingstijden

Maandag 8:30 - 19:30 uur
Dinsdag 8:30 - 18:00 uur
Woensdag 8:30 - 19:30 uur
Donderdag 8:30 - 18:00 uur
Vrijdag 8:30 - 19:30 uur
Zaterdag 9:00 - 11:00 uur
Zondag Uitsluitend voor spoedgevallen

We werken alleen op afspraak